Bocskai LEGO tábor 2018

Bocskai Magyar Iskola gazdag programot szervezett

/ Garay Dániel Leó /
garay.daniel.leo képe
A Melbourne-i Bocskai Központban idén is sikeresen megrendezésre került a várva várt egynapos tábor, ahol a fő téma a játék volt. A gyerekek nagy örömére sok-sok LEGO is érkezett a helyszínre, amivel kedvükre játszhattak a lelkes táborozók.
Bocskai Tábor 2018Bocskai Tábor 2018Bocskai Tábor 2018Bocskai Tábor 2018

A nap a Bocskai Magyar Iskola vezetőjenek, Makkai Mártinak a köszöntőjével indult, majd a Református Templom lelkipásztora, Dézsi Csaba tartott a gyerekeknek áhítatot. A beszélgetés fő kérdése az volt; hogyan lehet együtt játszani szeretetben, egymás bántása nélkül. Ez kiváló napindító volt ahhoz, hogy a tábor békében teljen, és mindenki élvezhesse az együttlétet.

Szalóki Petra ösztöndíjas társam vezényletével közös mozgás következett, ahol a bemelegítés után tánc és csoportos játékok voltak a főszerepben.

Majd eljött az idő a legózáshoz. Vendégünk is érkezett, rengeteg LEGO játékkal, aki különféle kihívások elé állította a csapatokat. A gyerekek elszántan, együtt dolgozva igyekeztek megoldani minden feladatot. Ilyen volt például a legmagasabb torony megépítése, megadott elemekből.

Szerencsénkre megérkezett a tavasz Ausztráliába. A tábor napján remek idő volt a szabadtéri mozgáshoz is, így ebéd után a szomszédos parkban és a játszótéren folytatódhatott a játék.

A mozgás után jól jött egy kis pihenés is. Mesedélután következett. A Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című népmesét Horváth Dóra  - aki szintén ösztöndíjasként érkezett - olvasta fel a gyerekeknek.

Végül egy életnagyságú társasjátékkal zártuk a napot, ahol a maguk a gyerekek voltak a bábuk. A mezőkön különféle feladatok várták a versenyzőket, amelyeket teljesítve juthattak csak tovább, hogy végül elérjék a célt.

A Bocskai Magyar Iskola immár hetedik éve várja a magyar gyerekeket, minden második vasárnap. A Bocskai Központ a Magyar Református Templom mellett található, nem messze a belvárostól, North Fitzroy-ban. Az istentisztelet ideje alatt gyermekek az iskolában tanulhatnak és játszhatnak, magyar nyelven, magyar környezetben.

http://www.bocskaihungarianschool.com.au