Betlehemes műsor a St. Elizabeth templomban

/ Nagy Máté Teó /
nagy.mate.teo képe
Az ottawai St. Elizabeth templomban december 18-án került megrendezésre a hagyományos betlehemes játék.
SüteményvásárOttawai magyar közösség

A december programokban igencsak gazdag volt az ottawai magyar közösség számára. A hónap első hétvégéjén a Mikulás látogatta meg a gyerekeket, illetve Szent Miklós püspök története elevenedett meg egy rövid színdarabban. Két héttel később pedig már el is érkezett a karácsonyi műsorok ideje: az Oskola, a néptánccsoport és a zeneiskola egy időben látta vendégül a szülőket, rokonokat, ismerősöket, a gyerekek bemutatói után pedig egy kis harapnivaló mellett lehetett megbeszélni az év során gyűjtött tapasztalatokat.

Vasárnap a cserkészeké volt a főszerep: az éves süteményvásár és a betlehemes játék is ezen a napon került megrendezésre a St. Elizabeth templomban. Az egész napos közösségi eseményt a labdarúgó vb-döntő megnézése indította, az atyát is beleértve mindenki lelkesen szurkolt egyik vagy másik csapatnak, még a mise időpontja is csúszott egy keveset a hosszabbítás miatt.

A lefújás után a mise részeként főként a kisebb cserkészek előadták Jézus születésének történetét, ami nagy sikert aratott a hívek körében. A süteményvásár is sikeresen zárult, a délután végére alig maradt valami az asztalokon.

Köszönet illet mindenkit, aki segített a szervezésben, a sütemények készítésében és árusításában, illetve a műsorban résztvevőknek és szüleiknek a felkészülésben való segítségért.