„Bethlen vasárnap” a New Brunswicki Magyar Református Egyházközségben

Hogyan tartják a kapcsolatot az Egyesült Államokban egymástól távol élő magyarok?

/ Kertész Adrienn /
kertesz.adrienn képe
A Bethlen vasárnap egy látogatást jelent, amelynek során a ligonieri Bethlen Közösség nevű, magyar fenntartású idősek otthonából egy küldöttség időnként felkeres egy-egy magyar gyülekezetet az Egyesült Államokban.
A Bethlen vasárnapon szolgáló lelkészek valamint a Bethlen Otthon kinevezett igazgatója és gazdasági vezetőjeIgehirdetésem közben

Ezeken az alkalmakon közös istentiszteleten veszünk részt, bemutatjuk a ligonieri szeretetotthonban folyó munkát szóban, valamint egy kiállítás és filmvetítés formájában is, ismertetjük az intézmény történetét egészen napjainkig s az idősotthonban lakók jelenlegi életét. Az ezt követő vendégség lehetőséget biztosít a személyes beszélgetésre, ismerkedésre és kapcsolattartásra a külhoni magyar gyülekezetek között.

A látogatások célja, hogy az Egyesült Államokban élő magyarság még inkább megismerhesse és támogassa a Bethlen Közösségben folyó munkát és alkalmat biztosításon arra, hogy a diaszpórában élő magyarok akár egyéni kérdéseikkel is személyesen fordulhassanak hozzánk.

A New Brunswicki Magyar Református Egyházközségben tett látogatásunkon több református lelkész is részt vett az istentiszteleti szolgálatban: Nt. Ötvös Zsolt, a gyülekezet lelkésze, Nt. Nitsch Gábor, a Bethlen Otthon Lelkészi Szolgálat Igazgatója, Nt. Nagy Szabolcs, A Bethlen Otthon Igazgatótanácsának Alelnöke, és jómagam.  

A találkozás mindannyiunk számára örömteli volt.