Bethlen Vasárnap New Brunswickban

/ Kertész Adrienn /
kertesz.adrienn képe
A tavalyi évhez hasonlóan a pennsylvaniai Bethlen Közösség nevű magyar szeretetotthon képviselete idén is ellátogatott a New Brunswicki Magyar Református Egyházközségbe, hogy kiállítás formájában, szóban és kisfilmen keresztül is bemutassa az idősotthont, annak szolgáltatásait és működését, s hogy egy istentisztelet keretében közösen is megéljék hitüket az egymástól távol élő magyarok.
A ligonieri KCSP ösztöndíjas igehirdetéseA Bethlen Otthon történeti kiállításának egy részeA new brunswicki lelkész köszönetet mond az ebédet elkészítő önkéntesek munkájáértGyülekezeti tagok

Az alkalom kétnyelvű istentisztelettel kezdődött, amelyen Nt. Ötvös Zsolt, new brunswicki református lelkész, Nt. Nitsch Gábor, a Bethlen Közösség lelkésze és Nt. Kertész Adrienn, a Kőrösi Csoma Sándor Program lelkészösztöndíjasa végzett szolgálatot. Ezt követően az intézmény vezetője, Mrs. Amanda Atkinson mondott beszédet, majd sor került a kiállítás és filmvetítés megtekintésére is, s a közös ebédre, amely alkalmat adott az ismerkedésre vagy az újbóli találkozásokra. A Bethlen Vasárnap során a New Brunswicki Református Egyházgözség adománnyal is támogatta a magyar idősotthon müködését, amit hálás szívvel fogadtunk el.