Bécs: adventi koncert a Pázmáneumban

/ Gál Anna Gertrúd /
gal.anna.gertrud képe
December 19-én, csütörtökön este német és angol nyelvű karácsonyi dalokkal töltötte meg a bécsi Pázmáneum kápolnáját a nemrégen alakult osztrák férfi a-capella kvartett, a BRIO.
Adventi koncert a bécsi PázmáneumbanAdventi koncert a bécsi PázmáneumbanAdventi koncert a bécsi Pázmáneumban

A Bécsi Fiúkórus (Wiener Sängerknaben) egykori énekeseiből álló kvartett mindegyik tagja külön-külön zenei tehetség. A Wiener Volksopertől kezdve a Theater an der Wien-en keresztül számos alkalommal énekeltek szólistaként különböző operákban. Stefan Bleiberschnig, Lukas Karzel, Matthias Liener és Christian Kotsis jól ismert, közkedvelt karácsonyi dalokat adtak elő ez alkalommal a Pázmáneumban. A kápolna megtelt magyar és osztrák vendégekkel, akik nagy lelkesedéssel fogadták a szép muzsikát. Az év különböző időszakainak megfelelő repertoárral fellépő a-capella együttes elnevezése, a BRIO, átmeneti csak, a közeljövőben terveznek új és immár végleges nevet adni maguknak. Magyar szempontból azért volt különleges ez a koncert, mert az egyik tag: Christian Kotsis édesapja, Kotsis Péter a Pázmáneum nagylelkű támogatója, jótevője, a programok, szentmisék rendszeres résztvevője. Az ő közbenjárásának köszönhetően készülhettünk ezzel a kellemes hangulatú, szép koncerttel a közelgő ünnepekre.

A hangverseny után adventi puncs mellett lehetett még beszélgetni a művészekkel, és karácsonyi jókívánságokkal búcsúzni egymástól.