Augusztus 20-i ünnepi megemlékezés Marsdenben

Műsoros piknik a Marsdeni Magyar Házban

/ Soós-Nagy Adél /
soos.nagy.adel képe
Augusztus 22-én tartottuk az államalapítás és az új kenyér ünnepét a Marsdeni Magyar Házban Ausztráliában. Igazán sokan gyűltünk össze ezen a szép napon a Magyar Ház udvarán a műsoros pikniken.
Róth Eszterrel, a Szivárvány Gold Coast-i Magyar Iskola ösztöndíjasávalSzent István király ünnepénA marsdeni magyar közösségÚj kenyér

Sipos Ika, az Ausztráliai Magyar Szövetség elnöke köszöntője után ukulelével kísérve felcsendült a Túl a vízen és a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című dal, mellyel Róth Eszter, a Szivárvány Gold Coast-i Magyar Iskola Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa azonnal elvarázsolta a közönséget.

Ezt követően Tűz Tamás Szent István király című versét szavalta Soós-Nagy Adél, a Brisbane-i Magyar Iskola KCSP-s ösztöndíjasa.

Csellón következett Déri György, aki Bach D-dúr prelúdiumát adta elő. György nemrég érkezett hozzánk a Zeneakadémiáról, most először találkozott a marsdeni magyar közösséggel.

Ezután Soós-Nagy Adél énekelte a Szent István király dalt.

A műsor zárásaként közösen énekeltük el a magyar himnuszt, hegedült Domoszlai Orsolya, csellón játszott Déri György.

A délután folyamán finom magyaros ételek várták a jelenlévőket. Öröm volt együtt ünnepelni a világ egyik legtávolabbi magyar diaszpórájában!