Augusztusi klubnap az államalapítás és az új kenyér ünnepe jegyében Aucklandben!

/ Győri Ágota /
gyori.agota2023 képe
Tagjainkat és vendégeinket új helyszínen, a Richmond Road Schoolban vártuk augusztusi klubnapunkra, ahol változatos programokkal készültünk minden korosztály számára.
AHC klubnapAHC klubnapAHC klubnapAHC klubnap

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepre megemlékezve Faragó Péter, az AHC elnökségi tagja mondott beszédet, majd sor került az új kenyér megszegésére is.

Klubnapunkon árusainktól lehetőség volt a helyszínen mindenfajta magyar finomság beszerzésére, az édesszájúak megkóstolhatták egyéb sütemények mellett az ország tortája új-zélandi változatát is Nagyné Nagy Szilviától. Akik inkább sós ételekre vágytak, szemezgethettek a Hungarian Sausage Box által kínált húsok, kolbászok, szalámik sokaságából. A klubnapi vacsora is hagyományos sült kolbász volt, ami mellé a mustár és a savanyú káposzta sem maradhatott el!

A vásári hangulat mellett lehetőség nyílt a kulturális feltöltődésre is: Petőfi Sándor költő, és forradalmár születésének 200. évfordulója alkalmából egy vándorkiállítást tekinthettek meg a klubtagok.

A kisebbeket sem hagytuk programok nélkül: sokrétű kézműves foglalkozás várta őket, aminek keretein belül elkészíthették saját koronájukat, valamint só-liszt gyurmából megformázhatták saját cipójukat is. Azokat a gyerekeket, akik korábbi felhívásunkra elkészítették üdvözlőlapukat „Magyarország születésnapja” alkalmából, finomságokkal jutalmaztuk, valamint az alkotásaikból egy rögtönzött kiállítás is készült.

A sokrétű program, és ételkínálat lehetőséget biztosított az ünnepi megemlékezésre, kikapcsolódásra, baráti beszélgetésekre, vagy éppen a hazai ízek élvezetére!