Augusztus 20-án újra összegyűltek a magyarok Perthben

/ Kubányi György /
kubanyi.gyorgy képe
Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az államalapítás ünnepét a Perthi magyar házban. Az ünnepséget Vajda András a Nyugat-Ausztráliai magyar egyesület elnöke nyitotta meg.
Augusztus 20 – Gyerekek műsoraAugusztus 20 – Perthi tánczenekar műsoraAugusztus 20 – HimnuszAugusztus 20 – Szentelt kenyér

A műsorból többek között kiderült hogyan alapított államot Szent István csaknem 1000 évvel ezelőtt, minek köszönhető az új kenyér ünnepe és milyen további népszokások kötődnek nemzeti ünnepünkhöz.

A nézőközönség továbbá szem- és fültanúja lehetett népi gyerekjátékoknak, élőzenei bemutatóknak, valamint az országtorta történetét és annak idei évre vonatkozó követelményrendszerét is megismerhette.

Minden idők legsikeresebb hazai rockoperája az István, a király 40 éves jubileuma alkalmából a produkció egy részlete is megelevenedett a vasárnapi műsor keretein belül, mely mű alapvetően István király hatalomra lépését mutatja be.

Természetesen a kenyéráldás és az új kenyér kóstolás sem maradhatott el, amelyet más finomságokkal is kiegészítettek a lelkes adományozók, így gulyáslevessel és különböző süteményekkel lakhattak jól a program látogatói.

A műsor szereplői egytől-egyig igazán kitettek magukért, így sikerült a nézők számára különlegessé varázsolni ezt a napot. Zárásként hagyományos módon, ezúttal élőzenei kísérettel énekelte mindenki a Himnuszt, majd a Székely Himnuszt közösen.