Árpád kupa San Francisco Bay Areában

/ Pál Krisztina /
pal.krisztina képe
Magyarságot összehozó foci kupát rendeztek 21. alkalommal.

Szeptember 21-22-én voltak a XXI. Árpád foci kupa mérkőzései, melyeknek idén először adott otthont San Francisco Bay Area.

Összesen nyolc csapat vett részt a tornán, kettő érkezett Magyarországról, egy Torontóból, egy Clevelandből, egy Los Angelesből és három csapat a Bay Areából. Az eseményt Széles Tamás Los Angeles-i főkonzul és Gáspár András főszervező nyitotta meg. Továbbá üdvözölte még a rendezvényt Voisin Éva San Franciscó-i tiszteletbeli főkonzul és Kálmán László volt Los Angeles-i főkonzul.  

    

    

A jó hangulatú tornán szurkolókkal együtt körülbelül kétszázan vettek részt a Stanford egyetem pályáin Palo Altóban.
A csapatokban meghívott vendégek is játszottak, mint Budovinszky Krisztián, Lisztes Krisztián, Palásthy Norbert és Vincze Ottó focisták, valamint Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó.

A két napos rendezvényt pénteken egy bankett zárta, melyen körülbelül 350 vendég vett részt, ekkor került sor az ünnepélyes éremosztásra: a győztesnek járó kupát idén a San Francisco Hungarians csapata vihette haza. A finom gulyás és csirkepaprikás elfogyasztását követően Rekop György humorista állt a színpadra, majd a jó hangulatban a táncé lett a főszerep. 

A kupa és a bankett lebonyolítását 20 önkéntes segítette.
A helyi szerveztek közül a szervezők munkáját támogatta: Katolikus Misszió, Redwood City Magyar Református Gyülekezet, San Franciscoi Cserkészek, Első Kaliforniai Huszár Regiment valamint a Hungarian Heritage Foundation.  

Az Árpád kupáról készített videó összeállítást a San Francisco Hungarian TV októberi adásában itt tekinthetik meg.