Apák napja Adelaide-ben

/ Kolozs Eszter /
kolozs.eszter képe
Apák napja alkalmából az idén a Cimbora Iskola pedagógusaival úgy döntöttünk, hogy nem megható verssel köszöntjük az édesapákat, hanem egy próba elé állítjuk az apa-gyerek párosokat!
Apa körmöt fest, lánya bizakodikKészülnek a díszes cserepekVajon felismeri apa csukott szemmel az illatokat?Lelkes versenyzők a "Told el a gyermeked a sarokig" nevezetű feladatnál

Miután felsorakoztak az apa-lánya, apa-fia, apa-lányai és apa-lánya-fia csapatok, kezdetét is vette a megpróbáltatás: 9 darab pecsétet kellett összegyűjteni ahhoz, hogy a résztvevők ország-világ, de legalábbis a jelenlévők előtt bizonyítsák, hogy micsoda csodálatos szülő gyerek duót, vagy éppen triót alkotnak! Hogy pontosan milyen feladatokat kellett teljesíteni egy pecsétért? Az apa fürdik, anya főz verssorokat magunk mögött hagyva például főzőtudásukról kellett tanúbizonyságot tennie a csapatoknak, de nem ez volt az egyetlen feladat, ahol az apukáknak konyhatündér szerepet kellett magukra önteniük: szemüket bekötve, csupán szaglásukra hagyatkozva kellett felismerni a legkülönfélébb illatokat. 

Cserepet díszítettek, növényt ültettek, nyelvtörőt tanultak, körmöt festettek, hajat fontak az apukák, s hogy azért férfiúi erejüket se vonja kétségbe senki, azt is megmutatták, milyen gyorsan tudják eltolni gyermeküket egy talicskában az utcasarokig, vagy éppen azt, hogy milyen gyorsan száguld végig az "apa paci" gyermekével hátán az akadályok között. Miután minden csapat sikeresen kiállta a próbát, mindenki legnagyobb örömére egy utolsó feladat még várt a résztvevőkre: az apa-gyerek párosoknak egy közös előadással kellett kiállni a jelenlévők elé.

Bátran állíthatom, hogy ha esetleg valakiben kétség maradt volna a párosok kiválóságát illetően, az előadások után az utolsó cseppig elillant, ugyanis kivétel nélkül minden csapat ötletes, egyedi, kreatív produkcióval szórakoztatta az egybegyűlteket. Volt, aki a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt adta elő rock verzióban, de az Animal Cannibals egyik dala és a Csiga biga rap verziója is felcsendült. Mások viccet meséltek, és természetesen a tiktok tánc sem maradhatott ki a repertoárból, de olyan is akadt, aki egy akrobata bemutatóval nyűgözte le a közönséget.

És ugyan apa-gyerek szinten valóban ez volt az utolsó feladat, de a jól megérdemelt pihenés előtt még csapatokba szerveződve egy sorversenyen is bizonyítottak a jelenlevők, hol zsákban ugrálva, hol összekötött lábbal, hol talicskázva – mikor mit kívánt a helyzet. S hogy a megfáradt, a próbákat sikeresen és hősies odaadással teljesítő apukák végül azzal az érzéssel térhessenek haza, hogy valóban ünnepeltük, nem pedig megkínoztuk őket, finom falatokkal és hűsítő limonádéval vendégeltük meg az édesapákat a hosszú és fáradalmas, de legfőképp rengeteg nevetéssel és vidámsággal töltött nap végén.