Apák napi vacsoraest Melbourne-ben

A Magyar Kúltúrkör ünnepi műsorral köszöntötte az édesapákat

/ Takács István /
takacs.istvan képe
Gyerekszótól, énektől és tánctól zengett a Mulgrave Senior Citizens Community Centre, amely ezennel is otthonául szolgált a Magyar Kultúrkör Apák napi vacsoraestjének.
Táncos lányok a fellépés előttA legkisebb táncosKonyhai előkészületekMagyar Kultúrkör gyermektánccsoportjának műsora

2019. szeptember 6-án rendezte meg a Magyar Kultúrkör vacsoraestjét, ahol az apáké és nagypapáké volt a fő szerep, ugyanis a hagyományok szerint Ausztráliában minden év szeptember első hétvégéjén ünneplik az édesapákat.

Pillanatok alatt megtelt a terem és kezdetét vette az ünnepi vacsora, miután Kovács János, a Magyar Kultúrkör elnöke köszöntötte a vendégeket. A menü sült kacsa és rántott csirke volt körítéssel. A vacsora végeztével kezdetét vette a műsor, amelyet ösztöndíjas társammal, Rózsa Sárával nyitottunk meg, sárközi lassú és friss csárdás táncunkkal. Ezt követte a Kultúrkör diákjainak műsora, melyben Mészáros Béla gitáros kíséretében énekelték el Balázs Árpád Bodzavirág című kórusművét, amely a 2016-ban bemutatott, majd Oscar-díjat nyert Mindenki című magyar filmnek az ikonikus dala. Versekkel és további énekekkel és tánccal fejezték ki hálájukat édesapjuk és nagypapájuk felé. A felnőtt tánccsoport ifjai pedig kalotaszegi legényest táncoltak az ünnepi műsor zárásaként, majd a vendégeké lett a táncparkett, melynek hangulatát Ristic István zenéje alapozta meg.