Apák napi piknik a Marsdeni Magyar Házban

/ Csordás Mária Emőke /
csordas.maria képe
Drága Édesapám, / Köszönöm azt neked, / Hogy a Te kicsi lányod (fiad) lehetek, / Nagyon jó, ha itt vagy és este nagyon várlak, / Hogy megölelj engem és Édesanyámat! / Kívánom, hogy legyél mindig boldog velünk, / Mert Mi Téged, Apa, nagyon szeretünk! // Boldog Apák Napját!
Palacsintasütésapák napjaapák napja

Ausztráliában különös vasárnap szeptember első vasárnapja, ugyanis ezen a napon ünneplik az apák napját! Az ünnepséget nagy előkészületek előzik meg, hiszen ennek az ünnepnek Ausztráliában nagy hagyománya van. Általában grillezéssel, piknikkel töltik a napot  a családok kint, a szabadban.

Brisbane-ben, a Marsdeni Magyar Házban már hagyománynak számít az apák napi piknik. Idén is rengeteg finomsággal, magyar ízekkel készült a Magyar Ház konyhája. A malacsültnek csak kevesen tudtak ellenállni, de a szarvaspörköltnek, betyárgulyásnak is óriási sikere volt. A teltházas eseményről nem hiányzott a főleg apáknak szánt tombola, egy kis rövid vetélkedő és az élő zene. A gyerekek által készített kézműves ajándék és apa-vers nagyon sok apuka szemébe könnycseppet varázsolt. Nem is tudok elképzelni léleksimogatóbb pillanatot, mint amikor az apukák szeme fénye elszavalja az édesapjának szánt verset és átadja ajándékát. Köszönettel tartozunk a jelen lévő édesanyáknak is, akik nagy szorgalommal sütötték a palacsintát és a lángost.