Anyák napja Adelaide-ben

/ Kolozs Eszter /
kolozs.eszter képe
Habár Ausztráliában az anyák napját hagyományosan május második vasárnapján ünneplik, az adelaide-i magyar közösség a hazai szokások szerint, azaz május első vasárnapján tisztelgett az édesanyák előtt.
Anyák napi ünnepség Adelaide-benAnyák napi ünnepség Adelaide-benAnyák napi ünnepség Adelaide-benAnyák napi ünnepség Adelaide-ben

A jeles esemény alkalmából a közösség apraja-nagyja összegyűlt a vasárnapi istentisztelet után, hogy a gyerekek egy előadással kedveskedjenek az őket oly sok szeretettel, és gondoskodással elhalmozó édesanyjuk előtt. Egy gördülékeny, a szülői szembe könnyeket csaló műsor mögött bizony sok háttérmunka, és előkészület áll, most sem volt ez másként: a Cimbora Iskola, a az 51. Munkácsy Mihály Cserkészcsapat, és a Kaláris Néptánccsoport oktatói idejüket, és olykor türelmüket nem sajnálva ismét rengeteg energiát fektettek abba, hogy vasárnap a minden anyuka elérzékenyülve nézhesse, milyen ügyesen szerepel az ő kis büszkesége. A befektetett munka ezúttal is megtérült: a gyerekek egy igazán színvonalas, és megható műsorral kápráztatták el a közönséget, szem nem maradt szárazon! A legkisebbek közös mondókával készültek, a nagyobbak verset mondtak, és persze zenés produkcióból sem volt hiány: hegedű, és zongoraszó is köszöntötte az édesanyákat.

Az előadást egy meglepetés vetítés zárta, ahol a szülők ismét elcsodálkozhattak, milyen gyorsan repül az idő, ugyanis a szervezők egy összeállítással készültek a gyerekek babakori, jelenkori, és anyukájukkal közös képekből. A műsor végén a gyerekek egy szál rózsával ajándékozták meg édesanyjukat, aki pedig előző héten is részt vett a magyar iskolában, az átadhatta az akkor készített agyag portrékat anyukájának.

Az előadás végeztével a szép számú csapat bizony nem széledt szét, egy bőséges szeretetvendégség vette kezdetét sok sok házi készítésű finomsággal. És mint tudjuk jó társaságban csak úgy repül az idő: ha a finom falatok hamar el is fogytak, az emberekről ugyanez nem volt elmondható, bizony a legtöbben még hosszú órák múltán is a református templomban élvezték egymás társaságát ezen a hideg, borongós őszi napon.