60 éve alakult a leány cserkészcsapat Hamiltonban

/ Kobál Anna /
kobal.anna képe
60 év egy csodálatos kor. Annyi mindent él meg az ember ennyi idő alatt, annyi tapasztalatot szerez és olyan fantasztikus élményekkel gazdagodik. Képzeljük hát, mennyi minden történik ennyi idő alatt egy cserkészcsapat életében. 2022. november 26-án, a Hamiltoni Szent István Katolikus Templom dísztermében az 59. számú Erzsébet Királyné leány cserkészcsapat is megünnepelte a 60. évfordulóját.
Leány cserkészcsapat 60. évfordulójaKözös tábortűz az évfordulón

A hónapokig tartó előkészület után sikerült megvalósítani az eddigi legjobb évfordulós ünnepséget, ahova minden valaha cserkészkedő idősebb hölgy vagy éppen kicsiny leányzó hivatalos volt. A mostani cserkészvezetők teljes odaadással készültek és egy felejthetetlen programban vehettek részt a lányok, ami nem csak arról szólt, hogy találkozzanak a régi tagok, hanem ismerjék meg jobban egymást és a csapatot. Egy forgószínpad közben eleveníthettek fel rég elfeledett vagy egyesek számára újonnan szerzett tudásukat íjászatban, vagy népdal tanulásban. Egy kvízzel jobban megismerhették a csapat névadójának a történetét és egy közös tábortűzzel fejezték be a napot, ahol a kedvenc népdalaikat énekelték a cserkészlányok.

Az 1962-ben alakult cserkészcsapat, az évek során nem egy parancsnoki váltáson ment keresztül és az ünnepség zárásaként a mostani és a csapat első csapatparancsnoka közösen szelték fel a tortát, annak jeléül, hogy megpecsételjék az örök összetartozást.

60 év egy csodálatos kor, ezt a teremben található rengeteg fénykép is bizonyíthatta, hisz mindenki megtalálta magát egy-egy közös fotón a tábori zászló alatt, az őrsi sátor bejáratánál vagy éppen egy néptánc fellépésen elkapott pillanat lett megörökítve. Öt vagy tíz év múlva újra összegyűl az 59. számú Erzsébet Királyné leány cserkészcsapat és továbbviszik ezt a szép hagyományt, amely ezen a napon vette kezdetét.