70 éve aktívan Montrealban

/ Román Attila /
roman.attila képe
Idén ünneplik a montreali cserkészcsapatok a 70. évfordulójukat, az idei esztendőbe rögtön egy évnyitó mulatsággal lendültek bele.
Csoportkép

Pattantyús Magdi néni és Szalay Zoli bácsi, ők voltak az első csapatparancsnokok itt Montreálban, és immáron 70. évfordulójukat ünneplő 23. sz. Szent László cserkészcsapat, és 37. sz. Szent Margit leánycserkészcsapat mai napig aktívan tevékenykednek. A 70. évfordulóra rendhagyó cserkészfoglalkozást tartottak a montreali cserkészek, amelyen a csapattagok az alkalomra készült logóval ellátott csapatpólót is kaptak.

Szintén az évforduló alkalmából készült el egy olyan mécsestartó, amiben – megemlékezve és tisztelegve hetvenévnyi cserkészmunka előtt – ezentúl minden foglalkozás elején meggyújtják a mécsest, illetve a foglalkozás végén, a sorakozó alatt, a napostiszt által kiválasztott cserkész olthatja majd el a lángot.

Az idei év különlegessége továbbá, hogy minden cserkészfoglalkozás alatt időt szakítanak egy korábbi történet felelevenítésére. A csapatok ezer meg egy élményéből, illetve jeles cserkészvezetők életéről pár perces visszatekintőt készítenek, amit eljátszanak vagy személyes beszámolót tartanak a cserkészeknek pár percben.

A megható évnyitó foglalkozás után a cserkészek lelkesen kezdtek neki a terem díszítésének, amivel egy szempillantás alatt végeztek is, így rögvest kezdődhetett az esztendő első táncos eseménye. A mulatságot közös tánc, limbó, különféle játékok, valamint változatos ételek és italok színesítették.