Ágnes-napi táncház és farsangi mulatság

/ Molnár Luca /
molnar.luca képe
Az új helyszín is ugyanúgy vonzotta a mulatni vágyókat, mint elődei, ez alkalommal is több fiatal táncos és külföldi maradt az éjszakai bulira. A gyereksereg pedig most is óriási volt.

A Carpathia Egyesület évindító táncháza új helyszínen, a GC Ten Weyngaert-ben került megrendezésre január 21-én.

    

    

A szervezők birtokba vettek egy nagy konyhát, ahonnan sorra került ki a frissen készült, meleg rakottkrumpli, bableves, sültkolbász, sőt farsangi fánk is. Emellett természetesen mindenki válogathatott a kitűnő sós és édes sütemények között is.

Miközben a nagy teremben dübörgött a moldvai, a gyerekek sürögtek-forogtak, figyeltek, és járt a kezük a fonalas műhelynél, a horgoló asztalnál. A nemezelők szebbnél szebb fejdíszeket készítettek. A legnagyobb kezműves asztalnál pedig a busó álarcokra emlékeztető maszkokat lehetett alkotni.

A hagyományosan meghívott Bekecs zenekar, Zsolt és Ági vidám hangulatot teremtettek népi játékaikkal, jelmezeikkel, s persze a jó zenével és tánccal.

Az esti táncházat már sokan várták, s mikor a zenekar befejezte a jóízű vacsorát, a büfé folkkocsmává alakult. A szatmári táncok után mezőségi és kalotaszegi muzsikára rophatták a táncoslábak.

Úgy tűnt, ez a helyszín nagyon is megfelelt a táncháznak, kényelmesen érezte magát mindenki. De vajon milyen lesz a március 25-i táncház helyszíne? Próbáljátok ki a GC Ten Noey épületében!

Idén az egyesület állandó helyszínt szeretne találni, és ebben a döntésben a táncház közösségének véleménye számít. Írjátok meg bátran véleményeteket az info@carpathia.be címre!