Adventi ünnepség a Magyar Iskola Cambridge-ben

/ Varga Eszter /
varga.eszter2023 képe
Advent első vasárnapján a hitet ünnepeljük, és ezzel kezdve a várakozás időszakát, a karácsony közeledtét.
Magyar Iskola Cambridge, Adventi ünnepségMagyar Iskola Cambridge, Adventi ünnepségMagyar Iskola Cambridge, Adventi ünnepség

Az iskolában rendezett adventi ünnepség különleges élményekkel ajándékozta meg a gyerekeket, szülőket és az iskolai közösséget egyaránt.

Az ünnepségre a gyerekek nagy lelkesedéssel készítettek műsort, illetve az újonnan létrejött citera együttes is fellépett.

A műsor után a résztvevők kreatív foglalkozásokon készíthettek egyedi koszorúkat, valamint levegőre száradó gyurmából alkothattak csúcs díszeket és karácsonyi díszeket, amely a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt izgalmas volt.

A koszorú az adventi időszak tradicionális és szimbolikus jelképe. A résztvevők különböző anyagokból, szalagokból és díszekből válogathattak, így mindenki egyedi és személyes koszorúval gazdagodott.

A kreatív kibontakozás lehetősége széles palettán mozgott, hiszen mindenki szabadon kifejezhette képességeit és ötleteit. A kreatív foglalkozások mellett a mese sarokban magyar és külföldi szerzők karácsonyi meséit hallhatták az érdeklődők.

Az esemény erősítette az iskolai közösség összetartozását, teret adva a közös alkotásoknak és az ünnepi hangulat megélésének.