Adventi mise Hamiltonban

Idén december 2-án volt advent első vasárnapja. Ezzel megkezdődött a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka.

/ Kürti Csaba /
kurti.csaba képe
A keresztények böjttel, bűnbánattal és jó cselekedetekkel készülnek Jézus születésének ünnepére. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.
Adventi Mise HamiltonbanAdventi Mise HamiltonbanAdventi Mise HamiltonbanAdventi Mise Hamiltonban

Advent időszaka a várakozás jegyében telik. Várjuk a fény megszületését, a világosság növekedését. Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. A hamiltoni magyar közösség is  a hagyomány nyomában járva megkezdte útját az advent időszakában. A hamiltoni Szent István király magyar plébániatemplomban Joseph Durkacz atya celebrálta az adventi misét.

Advent első hete - Igazságosság - Lila gyertya
A templomi terítő lila, a szertartáson a pap lila miseruhát vagy stólát visel, illetve az adventi koszorún elsőnek meggyulladó gyertya színe is lila. Az első gyertya meggyújtásakor végiggondolhatjuk azokat a próféciákat, amik a Messiás eljövetelét előre meghirdették. Jézus bennünket helyettesítő áldozatát előre hirdették a próféták.

Az első hétre a feladatunk, hogy legyünk őszinték magunkhoz és másokhoz. Törekedjünk arra, hogy érzéseink, gondolataink és cselekedeteink összhangban legyenek.