Adventi gyertyagyújtás Bécsben

/ Völner Eszter /
volner.eszter képe
A Kaláka Club az év első adventi gyertyagyújtására ünnepi programot szervezett. Ennek apropóján az ásványrárói Szigetköz Pávakör adott koncertet a Pázmáneumban. Emellett Szabó András előadóművész versekkel segítette az adventre hangolódásunkat.

A program szentmisével kezdődött, melyet Varga János rektor celebrált.  Majd a díszteremben folytatódott a program. A fellépő dalkör hamarosan fennállásuk 35. évfordulóját ünnepli. Vezetőjük Tóth György nemrégiben vehette át a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége által adott KÓTA-díjat népzenei kategóriában. Nemcsak szigetközi népdalokat adnak elő, de ez a tájegység a legfontosabb számukra. Adventi műsorukban is helye volt a tájegységükön gyűjtött daloknak. 

Szabó András először Dsida Jenő: A gyermek dícsérete című versét mondta el, Majd Tamási Áron, Kányádi Sándor  és Miskolci Csujak István írásai következtek, amelyek a várakozásról, az ünnep beköszöntéről szóltak.  Az előadás után könyvek vásárlására volt lehetőség, valamint a fellépők és a hallgatóság meg volt hívva süteményre,szendvicsekre és közös puncsozásra. Jó hangulatú beszélgetéssel zárult az este.