60. Magyar Bál és táncmulatság Sao Paulóban

/ Kun Ágnes /
kun.agnes képe
2016. szeptember 24-én rendezték meg a 60. Magyar Bált a Sao Pauló-i Athletico Paulistano Club elegáns termeiben.
VendégseregElegánsan és vidámanTánc és jókedvMesés étkek várnak

A bál apropója az első bálozók bemutatkozása volt: a fiatal lányok büszkén vonultak hófehér estélyi ruhájukban. Vakuk villantak, a poharakban gyöngyözött a pezsgő és a vendégseregen általános jókedv uralkodott. Az alkalomhoz illően az egybegyűltek a legjobb formájukat hozták és talpig elegánsan jelentek meg. A hölgyek gyönyörű báli ruhában és magassarkú cipőben, az urak szmokingban mulatták végig az estét. A bál kezdetén összeállítást tekinthettünk meg az elmúlt évekből a nagy kivetítőn, a fényképek a fiatalság gondtalanságát tükrözték vissza.

Nincsen bál tánc nélkül: a klasszikus nyitány után a zenei felhozatal kellemesen színesnek bizonyult: magyar népzene mellett helyi brazil slágerek is felcsendültek. Jó volt látni, hogy idősek és fiatalok egyaránt önfeledten ropták a táncparketten.

A rendezvényen részt vett a Magyar Ház elnöke, egyben a Pántlika Néptánc Együttes népszerű vezetője, Pedro Marques, akit idén augusztusban Áder János köztársasági elnök kitüntetéssel jutalmazott magyarságőrző munkájáért. Tény és való, hogy Pedrónak vérében van a tánc művészete, mely ötvözve vidám természetével fergeteges hangulatot képes teremteni és ez most sem volt másképp. Az eseményen Francisco Tibor Dénes is tiszteletét tette, aki a Brazíliai Magyar Segélyegylet fejeként tevékenykedik a kolóniában.

Összességében minden vendég elégedett és felszabadult volt, az ilyen alkalmak remek lehetőséget nyújtanak a kapcsolatok ápolására és a kikapcsolódásra.