San Diegó-i Magyar Ház

Palásti Petra (2018)
Palásti Petra (2018)
Tóth Réka (2023)
Tóth Réka (2023)

A Magyar Ház (hivatalos nevén HOUSE of HUNGARY, Inc) egy Kaliforniában működő közhasznú egyesület.

Programjaink között ünnepi összejövetelek, hivatalos állampolgársági eskü, különféle műsorok, koncertek, filmklub, kulturális előadások szerepelnek, de közös pikniket, nemzeti étel-bemutatót és vásárt is szervezünk.

A felnőttek számára kezdő és haladó szinten kiscsoportos nyelvoktatást kínálunk, ahol az érdeklődők a magyar nyelv mellett a magyar kultúrával is megismerkedhetnek.

A Hölgyek Klubja tagjai havi rendszerességgel találkoznak, maguk választják ki témáikat és váltakozva megvendégelik egymást.

A ház keretein belül működő magyar iskola legfőbb céljai a magyar nyelvi és történelmi ismeretek átadása, a kultúra terjesztése, hagyományőrzés és a gyerekek magyar identitásának erősítése. Foglalkozásainkat több csoportban tartjuk. Az óvodások meséket hallgatnak, körjátékokat, dalokat, mondókákat tanulnak, báboznak, és kézműves foglalkozásokon vesznek részt. A nagyobbak az úgynevezett iskola-előkészítőben ismerkednek meg a magyar ábécével, ahol elkezdenek írni, olvasni. Az első-második osztályban játékos feladatokkal folytatják a magyar írást, olvasást, negyediktől kezdve pedig már belép az ország ismeret, a magyar irodalom és nyelvtan is. A felső tagozatos diákok már magyar történelmet, földrajzot, irodalmat és nyelvtant tanul