Rákóczi Alapítvány

Tóthfalusy Zsuzsanna (2018)
Tóthfalusy Zsuzsanna (2018)
Herold Barnabás József (2017)
Herold Barnabás József (2017)
László Katalin (2019)
László Katalin (2019)
Berec Judit (2022)
Berec Judit (2022)
Csadi Zoltán (2023)
Nincs kép

A Rákóczi Alapítvány alapvető célja a Kárpát-medencei fiatalok összefogása, a magyar történelem és kultúra területén ismereteik bővítése, tanulmányaik támogatása, szociális helyzetük javítása, képzések, fórumok, találkozók, szemináriumok, tréningek szervezése és az ehhez szükséges anyagi háttér megteremtése.

2016. június 30. és július 11. között immáron huszonharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Rákóczi Magyarságismereti Mozgótábor - Diákok Határok Nélkül program. A program célja a határon túli magyar fiatalok táboroztatása, az anyaország fontos történelmi, társadalmi, kulturális helyszíneinek bemutatása. A pályázat alapján kiválasztott száz, a Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék különböző tájairól érkező, tehetséges, tizenéves, magyar anyanyelvű fiatal tizenkét napot tölt Magyarországon, és lehetőséget kap a magyarság és a régió történelmének jobb megismerésére, találkozik hasonló sorsú társaival, és életre szóló emlékeket, barátságokat szerez. A tábor utolsó négy napjának helyszíne Budapest, ahol a diákok a Parlamentbe, a várba, és a Citadellára is ellátogatnak. Megalakulásától napjainkig a Mozgótábor programját közel háromezer diák végezte el, és vált a Rákóczi Családi Kör tagjává. A Családi Kör az alapítványon belül egy az öregdiákok összefogását segítő közösség, amelynek szintén éves találkozókat szervezünk, már a határon túli régiókban.

A Mozgótábor megszervezésén valamint a Családi Kör működtetésén túl alapítványunk adományosztó karitatív tevékenységét is folytat a Kárpát-medencében. Kuratóriumunk döntése alapján támogatásban részesítjük a Gyergyószentmiklósi Étkeztetési programot, az Ungvári Étkeztetési Programot, valamint ösztöndíj támogatásban részesítünk ötven határon túli magyar diákot.