Nyugat-Európai Magyar Cserkészek Fenntartó Testülete (WEUP)

Potó István (2023)
Potó István (2023)

A Nyugat-Európai Magyar Cserkészek Fenntartó Testülete (WEUP) a külföldi magyar cserkészszövetség (KMCSSZ) európai kerülete mögött áll, mint hivatalos szervezet. A KMCSSZ európai kerülete négy körzetből áll, és több mint 25 cserkészcsapatot foglal magába. A WEUP feladata, hogy egyengesse és támogassa a cserkészcsapatok életét és tevékenységeit ebben a régióban.

Cél:

A kerület célja, hogy közösséget teremtsen és támogatást nyújtson a Nyugat-Európában működő magyar cserkészcsapatok között. Ezáltal lehetőséget biztosít a cserkészeknek és vezetőiknek a kapcsolatépítésre, a kulturális örökség megőrzésére és a cserkészmozgalom értékeinek átadására.

Tevékenységek:

A WEUP közösségbe szervezi a cserkészcsapatok vezetőit és szervezeteiket, hogy közös programokat szervezzenek és tapasztalatokat cseréljenek. Emellett nagyobb szabású rendezvényeket is szervez, amelyek lehetőséget nyújtanak a cserkészeknek a találkozásra és az együttműködésre.

Vezetőképzés:

A kerület részt vesz a vezetőképzésekben is, amelyek elengedhetetlenek a cserkészcsapatok hosszú távú működéséhez. Ezáltal biztosítja, hogy a cserkészvezetők felkészültek legyenek a cserkészet értékeinek átadására és a csapatok sikeres vezetésére.

Kerületi vezetés:

Az európai kerület kerületi parancsnoka jelenleg dr. Konthur Zoltán, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik cserkészvezetői szerepkörben. Ő és a kerületi elnökség elkötelezettek abban, hogy támogassák a Nyugat-Európában működő magyar cserkészcsapatokat.

Jövőbeli kilátások:

Az európai kerület folyamatosan fejlődik és gondoskodik a magyar cserkészet életben tartásáról. Támogatja a Nyugat-Európában működő cserkészcsapatokat, és új lehetőséget teremt számukra a közösségépítésre és fejlődésre.