Müncheni szenior kvízdélután

/ Maronics Ilona Anna /
maronics.ilona.anna képe
A májusi Szenior klubban – a változatosság reményében – felkértek, hogy készítsek az idősebb generációnak egy kvízdélutánt. A felkérésre szívesen beindítottam fantáziámat és kitaláltam a játék formáját és menetét.

A kvízre azért csillant fel a szemem, mert még ősszel én is jártam magyar kvízestekre, amit egy tavalyi ösztöndíjas, Szádeczky-Kardoss Csilla indított be itt Münchenben. Amennyire én élveztem a játékokat, reméltem, hogy az idősebbek is értékelni fogják. Így is lett.

A kvíz 6 témakörből, azon belül pedig 8-8 kérdésből állt. Minden témakörben voltak magyar vonatkozású kérdések. A témakörök a következők voltak: Mit jelent? Kultúrák, Történelem, Irodalom, Zene, Magyarország. Az egybegyűlt társaságot 3 csapatra osztottam. Ők versenyeztek egymással. A csapatok oklevelet vehettek át, a legügyesebbek pedig kis ajándékot vihettek magukkal.

Bár nem a legegyszerűbb kérdéseket tettem fel, mégis sikeres volt a kvíz. A visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy érdemes ilyesfajta játékokat becsempészni az idősebb generáció mindennapjaiba.