Zenészként Chilében

LAMOSZSZ közgyűlés és Magyar Bál Santiago de Chilében

/ Dr. Léránt Andrea /
lerant.andrea képe
Szeptember 28-án tartották Santiago de Chilében a LAMOSZSZ (Latin-Amerikai Magyar Országos Szervezetek Szövetsége) IV. közgyűlését. Ezen a napon a Chilei Magyar Kulturális Egyesület is ünnepelt, megalakulásának 30., jogi személyisége megszerzésének 25. évfordulóját köszöntötték.
Magyar BálAz állófogadásonMagyar BálMagyar Bál

A napot Magyar Gála zárta, ahol fellépett a Chilei Magyar Duna Táncegyüttes, valamint a kifejezetten erre az alkalomra szerveződött vonós zenekar.

Brácsásként részt vettem a zenekar felkészülésében, segítettem a számok összeállításában. Már júniusi kiérkezésemkor kiderült, hogy számítanak a zenekar részvételére a konferencián, ezért a zenekari próbákon ennek tudatában készültünk a feladatra. A háromtagú vonósbandát (prímás, brácsa, bőgő) a bálon kiegészítette egy Brazíliából érkező másik prímás is. Neki felvettük az anyagokat, így ő is tudott külön készülni. Bár vele a bál estéjén próbáltunk először, hála az előre elküldött felvételeknek, és lelkes készülésnek, nagyon jól szólt a zenekar, nagy sikert arattunk.

A zenekar nemcsak önálló műsorszámként lépett fel az est folyamán, de a tánctanításhoz is mi szolgáltattuk a zenét a jelenlévők legnagyobb örömére.