Visegrádra kirándultak a Mátyás király rajzpályázat nyertesei

/ Várkonyi Borbála /
varkonyi.borbala képe
Április 28-án a Mátyás király emlékévhez kapcsolódó rajzpályázat nyertesei egynapos kiránduláson vehettek részt az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetségének szervezésében.
Visegrádi kirándulásVisegrádi kirándulásVisegrádi kirándulásVisegrádi kirándulás

Az április 14-i díjátadót követően a rajzpályázaton nyert gyerekek egynapos kiránduláson vehettek részt Visegrádon. A program keretében ellátogattak a Mátyás Király Múzeumba, megnézték a királyi palotát, ahol számos érdekes történelmi részletet tudhattak meg. Megcsodálták az oroszlános kút eredeti maradványait, a területen talált gótikus kődarabokat, de egy valószínűsíthetően Szíriából származó albarellót is, azaz orvosságos edényt, amely talán ajándékként juthatott el a magyar királyi udvarba Nagy Lajos idejében.  Az idegenvezető segítségével a Herkules-kút eredetét is megismerhették, s bejárhatták az egykori palota termeit, ahol a főúri élet apró részleteibe is betekinthettek.

Délután „bevették” a Fellegvárat, ahonnan csodás kilátás nyílt a Duna-kanyarra. A közös kirándulás során új kapcsolatok szövődtek a Bécsben élő gyerekek és a jelen lévő szülők között. Külön öröm volt, hogy egy Magyarországról pályázó kislány is részt vehetett a programon, bátorítást és inspirációt nyerve a további alkotáshoz.