Vezetői hétvége Big Bear Lake-en

Január első hétvégéjén tartották vezetőképző táborukat a kaliforniai körzet cserkészcsapatai.

/ Danyi Ágnes /
danyi.agnes képe
A tábort gyönyörű természeti környezetben, Big Bear Lake-en tartották meg. Péntek estére minden résztvevő megérkezett a helyszínre és megnyitották a vezetői hétvégét.
Big Bear Lake

A hétvége célja a cserkész vezetők képzése volt, így a szombati nap folyamán előadásokat hallgattak meg. Az előadók a cserkészeket is bevonták előadásaikba, így párbeszéd alakult ki. A cserkészek elmondhatták véleményüket az adott témával kapcsolatban. A hétvégén többek közt az alábbi előadások kerültek terítékre:

- Social media és a cserkészet (az internet szerepe napjainkban)

- Néphagyományaink és a néptánc szerepe akkor és most. (miért volt fontos a régi falusi ember életében, és miért fontos a mai világban)

- Egyensúly az életben

A cserkészek élvezték az előadásokat és szívesen csatlakoztak a beszélgetéshez.

Szombat este a résztvevőknek lehetőségük volt kikapcsolódásként éjszakai síelésen részt venni. Délután indultak a sípályára és késő este érkeztek vissza a szállásra. Addigra elkészült a finom bableves és közös vacsorával zárták a napot.

Másnap, vasárnap reggeli után meghallgattak még egy előadást, majd zászlólevonás után mindenki hazaindult.

A hétvégi tábor jó hangulatú volt. Érdekes és hasznos témák kerültek terítékre, melyek a leendő vezetők életében és képzésében nagyon fontosak lesznek a továbbiakban.