Vers-virrasztás a bécsi Pázmáneumban

„Itt az idő, Uram” – vers-virrasztás az Ars Sacra fesztivál keretében

/ Várkonyi Borbála /
varkonyi.borbala képe
Idén második alkalommal csatlakozott a bécsi Pázmáneum a hazai Ars Sacra Fesztivál programjaihoz. Szeptember 21-én, csütörtökön este 18 órától a kollégium kápolnájába várták a versszerető érdeklődőket.
Vers-virrasztásVarga János rektor köszöntőjeVersolvasás az Ars Sacra keretében a bécsi Pázmáneum kápolnájábanKápolnai hangulat

Szeptember 21-én másodszor rendeztek hagyományteremtő jelleggel a bécsi Pázmáneum kápolnájában vers-virrasztást. A megjelenteket Varga János rektor köszöntötte, aki emlékeztetett a nagycsütörtöki virrasztás lényegére, összekapcsolva azt az Ars Sacra fesztivállal: az elhangzó költemények a feltámadt Jézusról szólnak, illetve megfogalmazódik bennük az emberi keresés és vágyódás, az Istennel való kapcsolatteremtés lehetőségének kérdése.

Az est folyamán hosszabb-rövidebb szünetek között a jelenlévők szabadon felolvashatták az alkalomra választott szövegeket. Elhangzottak – többek között – József Attila, Sík Sándor, Reményik Sándor, Rainer Maria Rilke, Giacomo Leopardi és Jacopo da Lentino versei.