Torontóban is bemutatták a Megszállottak című filmet

/ Csibi Balázs /
csibi.balazs képe
Április 17-én Magyarország Torontói Főkonzulátusán mutatták be a Megszállottak című filmet, amely a reformáció korát hozza közelebb a nézőkhöz. A számos filmfesztiválon díjnyertes alkotásnak nagy sikere volt a torontói közönség körében is.
Palkotvits Valér főkonzul köszönti a nézőketA Megszállottak című film plakátja

A Kaleidoszkóp Hagyományőrző Klub szervezésében a húsvéti Nagyhéten mutatták be Pozsgai Zsolt Megszállottak című filmjét. Sok érdeklődő gyűlt össze Magyarország Torontói Főkonzulátusán, hogy megismerje Kálvin és Loyolai Szent Ignác megfilmesített történetét. A filmalkotás jelenleg világszerte óriási sikereket ér el, szinte folyamatosan nyeri a filmfesztiválok fődíjait. A Monacói Filmfesztiválon a Legjobb játékfilm, a Svájci Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a Legjobb drámai film kitüntetését kapta többek között. A legnagyobb díjátadóra májusig kell várni: a Nemzetközi Keresztény Filmfesztiválon a legjobb film kategóriában jelölték Pozsgai Zsolt alkotását, május elején ismét egy nemzet drukkolhat az újabb magyar filmsikerért. 

A film a reformáció kezdetén játszódik, Kálvin és Loyolai Szent Ignác történetén keresztül mutatja be az adott kort. Jó volt látni, hogy a "hollywoodi blockbusterek" korában egy, a reformáció korával foglalkozó film is sikert tud aratni, és a vetítés után számos párbeszéd indult a nézők között a film témájával kapcsolatban. 

A Megszállottak című film a Reformáció Emlékév alkalmából készült.