A Török Trio koncertje Los Angeles-ben

A testvérek az Egyesült Magyar Házban koncerteztek

/ Indri Dániel Janisz /
indri.daniel.janisz képe
2017. szeptember 8-án a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház közönsége élvezhette a Török Testvérek egyedülálló és hiánypótló koncertjét. Tilla, Flóra és Ádám augusztus óta járják az Egyesült Államokat, felléptek Miamitól kezdve Clevelanden át egészen Chicagóig, egyik állomásuk az Egyesült Magyar Ház volt Los Angelesben.
Előadás közbenTörök ÁdámTörök Tilla és FlóraKárpátok Néptáncegyüttes

A Török Testvérek zenei repertoárja felöleli a magyar népzene széles skáláját a Dunántúltól Erdélyig. Fontos számukra az előadói változatosság, ezért a vonós hangszereken kívül moldvai kaval, tilinka, koboz, gyimesi ütőgardon és a török néphagyományból ismert szaz is megszólal előadásaikon. A bartóki szellemiség jegyében a magyar népzene mellett a szomszéd népek népzenéjének megismerését és megismertetését is szem előtt tartják. Főként a délszláv énekes hagyományból és a magyarországi románság zenéjéből szemezgetnek.

Nemcsak a megjelentek élvezték a koncertet, hanem a testvérek is felejthetetlen élményről számoltak be. Az este megkoronázásaként a több mint 50 éve fennálló Kárpátok Néptáncegyüttes is bemutatkozott, majd közös táncra invitálták a résztvevőket, melyhez a „talpalávalót” természetesen a Török Testvérek szolgáltatták.

Bízunk benne, hogy hamarosan ismét üdvözölhetjük őket az angyalok városában, hiszen elköteleződésük népzenei hagyományaink megőrzésében és terjesztésében példaértékű, lelkesedésük pedig irigylésre méltó!