Tanodanap és Mihály napi vásár Chesterben

/ Karácsonyné Kéki Andrea /
karacsonyne.keki.andrea képe
Szeptember utolsó napján tartottuk Chesterben a második tanodánkat, amelyet megfűszereztünk egy Mihály napi vásárral is.

Mivel ez volt az első ilyen jellegű program itt, izgatottan vártuk, hogyan is fogadják ezt a kezdeményezést a tanodások. A szülőkkel előzetesen megosztottuk a tervünket, és kértük őket,  hogy a gyerekekkel közösen készítsenek portékákat a vásárra, vagy hozzák el azokat a játékokat, amelyektől szívesen megválnának. Emellett mézeskalácsszív-tervező versenyt is hirdettünk.

A délelőttöt Sün Balázs történetének megismerésével kezdtük, majd minden csoport korosztályának megfelelően dolgozta fel a verses mesét. A kicsik rajzoltak, mondókáztak, a nagyok szövegértést oldottak meg, de volt itt szókereső és drámajáték is. Ezután a vásári hangulatra készülve megismerkedtünk  a Mihály-nap szokásaival, és verseket, énekeket tanultunk.

Közben a szülők segítségünkre voltak, és berendezték a termet az árusoknak. A vásárt a tanult versekkel és dalokkal nyitottuk meg, majd a mézeskalács-tervező verseny eredményhirdetése következett. A gyerekek már izgatottan figyelték, mit is tudnak majd venni, milyen számukra kedves dolgokat pakoltak ki a többiek. Ezen a napon egy különleges fizetőeszköz, a peták került forgalomba, amelyből minden tanodás 15 darabot kapott. És megkezdődött a vásár.

.

Mindenféle finomságokat is lehetett kapni, de akadt itt sok kézműves termék, őszi színező, levendula párnácska, és sok játék is. Kicsik, nagyok izgatottan vásárolgattak, a kosárkákba sokféle vásárfia került.

Remélem, ezzel a Mihály napi vásárral hagyomány teremtődött Chesterben, s így az eladásokból szerzett petákokat jövőre ismét fel lehet majd használni.