Szüreti mulatság a Genfi Magyar Iskola és Óvodában

/ Knoll Petra /
knoll.petra képe
Idén október 10-én került sor a Szüreti mulatságra. Az iskola tanárai rengeteg színes programmal várták az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. Őszi témájú kézműves-foglalkozás, közös éneklés és néptánc volt a műsorra tűzve. Ezen felül házi készítésű süteményekkel és zsibvásárral vártuk a vendégeket.
NéptáncZsibvásárŐszi faAlkotások

Látszólag ez is egy átlagos szerda délutánnak indult a Genfi Magyar Iskola és Óvodában, de a szervező önkéntes tanárok, már hosszú ideje készültek erre az eseményre. Jó előre megtervezték a programot. Mindenki kivette a részét valahogy az előkészületekből, jómagam például énekesprodukcióval készültem, volt, aki kalácsot sütött, vagy épp az elmaradhatatlan szőlőt szereztbe be.

Délután 4-kor kezdődött a mulatság. A vásár rögtön felkeltette a gyermekek figyelmét. A zsákbamacska volt a legkelendőbb árucikk. Természetesen a befolyt összeg az iskolát és annak rendezvényeit támogatja.

Az első program a kézműveskedés volt. Többféle dologból választhattak a gyerekek. Lehetett papírtányérból esernyőt, szétvágott parafadugókból pedig szőlőfürtöt készíteni. A festeni vágyók őszi lombkoronát varázsolhattak a csupasz fákra az ujjaik és egy kis festék segítségével. Mindenki nagyon élvezte ezeket a kreatív feladatokat. Volt, aki az összes asztalnál készített valamit.

Ezt követte a közös éneklés. Élő zenével elevenítettük fel a gyerekkel már közösen megtanult énekeket. Összegyűltek az izsapi lányok, lehullottak a szilvák a fáról és szőlőt is ettünk. Ez remek előkészítése volt az ezt követő néptánctanításnak, melyet Koncsek Gabriella, a Genfi Magyar Néptánccsoport egyik tagja vezetett. A gyerekek, sőt a szülök is nagyon élvezték a közös táncot. A délután lezárásaként közös falatozásra invitáltuk meg a jelenlévőket. Volt temérdek szőlő, házi pogácsa, hókifli, kalács és még sok minden más. A lényeg, hogy a hazai ízek nem hiányoztak erről a találkozóról sem.

Reméljük, a vendégek is legalább olyan jól érezték magukat, mint a szervezők!