Szüreti Bál Ljungbyban

/ Balogh Dávid Attila /
balogh.david.attila képe
2022. október 29-én tartotta Ljungbyban a Petőfi Magyar Egyesület az immáron hagyománnyá vált Szüreti Bált.
GodsmagasinetTáncosokCsoportkép a fellépő táncosokról

A Szüreti Bálnak idén a Godsmagasinet adott helyet. Az egyesület tagjai már reggel elkezdték az előkészületeket. A termet igényesen feldíszítették, megterítettek, és a szüreti bálok elmaradhatatlan kellékét, a szőlőcsokrot is elhelyezték. A bál előtti pillanatokban a Petőfi Magyar Egyesület táncosai még egyszer eltáncolták a helyszínen a bemutatásra kerülő új koreográfiájukat. A Szüreti Bál 19 órakor vette kezdetét, a vendégek folyamatosan érkeztek és 20 órára már teltház is volt 120-130 fővel összesen. A vendégek érkezésénél Horváth Dénes az est zenésze már zeneszóval várta a díszes társaságot. 

A vendégek érkezését követően Imreh Kope Erika, a Petőfi Magyar Egyesület elnöke nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitó beszédében megköszönte mindenkinek azt, hogy eljöttek az idei bálba, valamint bemutatott engem, mint a 2022/2023-as szezon új ösztöndíjasát. A fontos információk elhangzása után a Petőfi Magyar Egyesület táncosai mutatták be – a külön az erre az alkalomra készült – új koreográfiájukat. 

A tánccsoport az "Ősszel érik babám" című ikonikus szüreti dallal vonult be a tánctérre majd bemutatták a felcsíki koreográfiájukat. A csoport hatalmas sikert aratott és a koreográfia hibátlan bemutatásával elégedett volt a közönség és az egyesület tagjai. A visszataps természetesen nem maradhatott el, de akkor a táncegyüttes már marosszéki forgatást táncolt, amire tánckedvet kapott a közönség is és mindenki egyszerre táncolt.

A vacsora zöldborsós tokány volt rizzsel és savanyúsággal. A bál hajnalig tartott, a hangulat remek volt végig az estén, ahol a tánc és a zene mellett az erős magyar közösség jelenléte tette felejthetetlenné az eseményt.