Szeretlek Magyarország! vetélkedő a Gold Coast-on

Új hagyomány születik

/ Száler Tímea /
szaler.timea képe
A Magyarország, szeretlek! c. népszerű magyar televíziós műsor mintájára szerveztünk egy hasonló vetélkedőt a Gold Coast-on, július 29-én. Az ötlet elődömtől, Bartos Krisztinától, a KCSP tavalyi ösztöndíjasától származik, az általa megrendezett esemény sikere vezérelt minket arra a gondolatra, hogy a játékot havi rendszerességgel megtartsuk, ezzel egy új hagyományt teremtve.
VetítőListaMi vagyok én?Csoportkép

A mostani vetélkedő fő témája a víz volt, amelyet a budapesti vizes vb ihletett, a legtöbb kérdés emiatt a víz köré épült. A játékban hagyományosan, így most is két csapat vett részt, (piros és zöld), akik az egyes körökben különböző típusú feladatokban mérték össze erejüket. Legelőször filmjeleneteket vetítettünk, és ezekhez kapcsolódó kérdésekre kellett minél gyorsabban választ adniuk, természetesen annak járt a pont, aki hamarabb tudta a megoldást. Ezután következett a "Lista", melyben különböző témákhoz minél több fogalmat kellett összegyűjteni, majd a „Ketyegő”, melynek során a játékosok U alakban ültek és egy ketyegő „bombát” adogattak körbe, ami bármelyik pillanatban felrobbanhatott. Ehhez hozzátartozik, hogy a bombát csak akkor lehetett továbbadni, ha helyesen feleltek a kapott villámkérdésre. Egy másik kihívást jelentő feladat volt a különböző vízi sportokkal kapcsolatos fogalmak elmutogatása illetve körülírása, és ezeknek kitalálása.

A feladatokat időről időre megszakítottuk zenefelismeréssel, amelynek két típusa volt. Az egyszerű verzióban csak mihamarabb meg kellett mondani, hogy milyen szám szól, ki az előadója, A „Bábel” nevű körben viszont angolra átfordított magyar dalokat kellett felismerni.

A legnagyobb sikert talán a „Szóbeszéd” elnevezésű feladat kapta. Ebben a játékban a csapat egyik tagja felolvasott egy történetet egy másik csapattagnak, aki ezt a legjobb emlékezete szerint továbbadta a harmadiknak és így tovább. Az utolsó csapattag által elmondott történet volt a legfontosabb a játékban, hiszen bizonyos, előre meghatározott kulcsszavak elhangzásáért jártak pontok. Minél több ilyet elmondott egy játékos, annál nagyobb jutalmat érdemelt a csapata.

Az izgalmak levezetésére zsíroskenyér lakomát készítettünk, a falatozás ideje alatt pedig megszületett a végeredmény. Szoros küzdelem után a zöld csapat győzött, akiknek innen is gratulálunk!