Szent István ünnep Montevideóban

San Esteban

/ Bába Hajnalka /
baba.hajnalka képe
Minden évben megrendezik az uruguayi Magyar Otthonban a San Esteban (Szent István) ünnepséget. Ez a legjelentősebb, legfontosabb ünnep az év során. A táncosok itt mutatják be mindazt, amit korábban tanultak. A kicsiktől egészen a nagyokig mindenki fellép és részese ennek az ünnepségnek.

A San Esteban (Szent István) ünnepet, augusztus 19-én tartottuk az uruguayi Magyar Otthonban. Az év során mindenki számára ez a legfontosabb és legjelentősebb ünnep, így a különféle korosztályú tánccsoportok (Tulipán, Hóvirág, Kis szivárvány, Szivárvány, Tündérkert, Mákvirág) különböző koreográfiákkal készültek erre, melyeket sorra be is mutattak. 

Az ünnepség végére a csoportok egy közös produkciót, finálét készítettek elő, amelyben a lányok először egy magyarbődi karikázót táncoltak, majd párokban lassú és friss csárdás következett.

Úgy érzem a Szent István ünnepségen minden csoport produkciója egyként jól sikerült! A műsort követő vacsora paprikás csirke volt, melyet Szenek Irén készített nagy-nagy szeretettel és amelyet még most is emlegetünk –hiszen nagyon finom volt! A vacsora után hatalmas bulit tartottunk hajnalig. Nagyon szép és méltó ünneplés volt, elismerés érte minden közreműködőnek és résztvevőnek!