Szakmai együttműködés

/ Sikentánc Szilveszter /
sikentanc.szilveszter képe
A Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként a közvetlen befogadó szervezetek támogatása mellett igyekszem a térség magyar népművészeti közösségeit is megismerni.
Szakmai együttműködésSzakmai együttműködés

A Hungarian Folklife Association 2023 év végén alakult szervezet, célja, hogy összefogja és közösségbe szervezze az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén működő népművészeti csoportokat.

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület, mely a legdinamikusabban fejlődő és mostanra a Kárpát-medence egyik legjelentősebb népművészeti szervezete elnökeként írhattam alá együttműködési megállapodást a Hungarian Folklife Associationnel. A született megállapodást Magyar Kálmánnal a szervezet egyik vezető tisztségviselőjével, neves népzenésszel szentesítettük.

Az Örökség a jövőben minden szakmai és esetenként anyagi támogatást is igyekszik biztosítani az új civil szervezetnek annak érdekében, hogy a legkisebb magyar közösségekhez is igény szerint kiemelkedő szakemberek juthassanak el. E magyarországi szerepvállalás és segítségnyújtás új impulzust és távolba mutató célok megfogalmazását vetíti elő.