Prémium csokoládé kóstoló Oslóban

avagy Mikulás felnőtteknek

/ Dr. Erdő Andrea Anna /
erdo.andrea.anna képe
A tél beköszöntével Norvégiában is minden a közeledő ünnepeket és a fokozott adventi várakozást juttatja eszünkbe. A kirakatok megtelnek a skandináv országokra oly jellemző hangulatos díszekkel és dizájntárgyakkal, a vasárnaponként máskor zárva tartó üzletekben hömpölyög a havazás elől betérő vásárlók tömege és a főváros minden szegletében kisebb-nagyobb adventi vásárokra bukkan az ember.
Tóth Csaba előadóKÓSTOLÓKmagyar manufaktúra

December elsején épp ezért kihagyhatatlan lett volna az előrehozott, felnőtteknek szóló Mikulás rendezvény, amelyen a minőségi csokoládé szerelmesei vehettek részt a helyi külképviseleten. Tóth Csaba hivatásos csokoládé kóstoló tartott érdekfeszítő előadást a prémium csokoládék készítésének alapjairól és a kóstolás művészetéről. Az esemény egy borkóstolóhoz hasonlóan zajlott.

Több magyar manufaktúra elsőosztályú termékét is megízlelhette a magyar publikum. A szakértő szerint számos kiváló magyar gyártó kínálja magas minőségű portékáit világszerte, míg a norvégok e téren kevésbé jeleskednek. Éppen ezért vannak nagyszerű lehetőségeik a norvég piacon az otthon szerényebb körülmények között is minőségi termékeket előállító manufaktúráknak. Megtudhattuk, hogy a csokoládé valójában gourmet food és a kávéhoz, vagy borhoz hasonlóan izgalmas ízek és aromák bontakozhatnak ki egy-egy tábla édességben. A gyümölcsös, citrusos jegyek vagy a füstös íz mind felfedezhetők egy a szájban elolvasztott kockában.

A csokoládé connoisseur különleges ízélményt szerzett a magyar csokikedvelőknek, akik a kóstoló hatására talán sosem vesznek már kommersz bolti terméket. A nagyfokú érdeklődést nem csupán a létszám, de a vásárlókedv is tükrözte. Az egyedi magyar bean-to-bar táblákat mind elkapkodta a közönség és bizonyára hírét viszi a Norvégiában is kapható kiváló magyar csokoládéknak.