Postázás

/ Maronics Ilona Anna /
maronics.ilona.anna képe
A bajorok fővárosába költöztem ki szeptember elején és már a második héten egy nagy volumenű, a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben régóta szokásos eseménybe ütköztem. Ez a postázás.
BorítékokPostázandóKiosztásBorítékolás

A Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségnek gyökerei több mint 100 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor megalapították a Müncheni Magyar Egyletet. Jelenleg Nyugat-Európában a magyar diaszpóra legnagyobb közössége. Minden évben kétszer, szeptemberben és Húsvét előtt jelenik meg a közösség újsága, az Értesítő. Ahhoz, hogy a lap eljusson a körülbelül 6000 müncheni és München környéki címzetthez, sok előkészületre és még több segítő magyar kézre van szükség.

Merka János atya, Szarvas Erzsébet és Lukács Tibor, lelkipásztori munkatársak, valamint Varga Katalin, az egyházközség titkárnője is kiveszik részüket az egész napos munkából. Segítőik pedig a müncheni és környéki lakosok, akik szabaddá tudják tenni magukat, hogy jó hangulatban, pár órán keresztül egyszerű, de annál értékesebb munkából kivegyék a részüket. A borítékba belekerül az Értesítő, valamint pár egyházi vonatkozású szórólap, például a Magyar Caritas Szolgálaté is. Az Értesítő tartalmazza az elmúlt félév eseményeinek beszámolóit és az elkövetkezendő félév programjait, valamit közérdekű információkat, például a magyarul beszélő orvosok listáját Münchenben és környékén. A munkából én is kivettem a részem.