Petőfi visszatér…

/ Szabó Andrea /
szabo.andrea2022 képe
“Magyar történet múzsája, vésd ezeket kövedre, az utóvilág tudtára ottan álljon örökre.” írta Petőfi.
Nádihegedű MNMBethlen Gábor Magyar NyelviskolaÖsszetartozásTáncház

Méltó megemlékezést tartottunk Calgaryban az 1848­­­/49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve, ami a magyar nemzet történetének talán legismertebb háborús konfliktusa.

Először a Magyar Házban tartottuk meg ünnepi műsorunkat, ahol fellépet a Bethlen Gábor Magyar Nyelviskola óvodás csoportja, két iskolás csoportja, az online tanulók és a kanadai csoport tanulói, akik verset és dalokat adtak elő a színpadon. A Nádihegedű Magyar Népművészeti Műhely két gyermek néptánccsoportja “Mi vagyunk a grund” című dalra táncos produkcióval készült.  Magyarbődi táncokat mutatott be a Vadrózsa Néptáncegyüttes. A megemlékezés szereplője volt még Savanya István és Eszter, akik gitárkísérettel énekeltek, Juhász Gergely a Nemzeti dalt szavalta el, a Calgaryi Cserkész Csapatok Arany János Nemzetőr-dal című versét énekelték.

Ezt követően 19 órai kezdettel az Összetartozás Táncegyüttes csodálatos táncos műsorát láthattuk a The Grand Theatre-ben, melyet Potápi Árpád János Nemzetpolitikáért felelős Államtitkár nyitott meg. Ünnepi megemlékezésünk záró programjaként egy fergeteges táncház volt a Magyar Házban, a Nádihegedű MNM, és Vadrózsa Néptáncegyüttes közös szervezésében, ahol a Cifra Zenekar húzta a talpalávalót.