Ottawai farsangi bál

/ Nagy Máté Teó /
nagy.mate.teo képe
A helyi magyarság nagy örömére újra mulatozással telt a farsang Ottawában.
színdarabokmaskurajelmezektánc

Az elmúlt évek nehézségei után hatalmas érdeklődés övezte a farsangi bált, amit 2023. február 11-én rendeztek az Ottawai Magyar Házban. A programot böngészve a lelkesedés nem is volt alaptalan, hiszen az újra életre kelő színjátszókör előadásai, jelmezverseny, élőzenés táncház mindenkit megmozgatott.

Az est egy közös vacsorával kezdődött, majd a színészek ünnepélyes bevonulásával folytatódott. A színdarabok közt a maskura igyekezett fokozni a hangulatot és felvezetni a nézőknek a soron következő előadást, a parasztasszony és az úrhölgy néma villongásait, egy szélhámos és egy jóindulatú, ám naiv férfi érdekkapcsolatát, egy gyermeki őszinteséggel előadott pénzkérő üzenetet, végül pedig egy kávéházi társaság félreértésekben gazdag néhány percét.

A nagy sikerű előadások után a jelmezverseny alatt sem volt könnyű feladata a közönségnek, ha a kedvencét kellett kiválasztani. Az eredményhirdetés és a tombolahúzás végeztével pedig kezdetét vette a mulatozás és a tánc, méghozzá élő népzenére, majd később örökzöld magyar slágerekre. A bál sikerét jól mutatja, hogy az eredetileg 23 órai záráshoz képest az utolsó vendégek hajnali 1 óra után hagyták el a helyszínt.

Köszönet illet mindenkit, akik közreműködtek a rendezvény lebonyolításában és a közönség szórakoztatásában.