Őszi nagycserkésztábor Ottawa mellett

/ Nagy Dóra /
nagy.dora képe
2017. szeptember 8-10. között tartotta az Ottawai 28-as számú Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat nagycserkésztáborát. 23 cserkész, 4 őrs töltött élménydús, tevékeny napokat Camp Legewade területén.
Felkészülés a kenutúráraIsmerkedés az íjászattalNyomkeresés a vadonbanBannock-sütés

Az idei őszi tábor témája rendhagyó volt, mivel aktualitáshoz: Kanada alapításának 150 éves évfordulójához kapcsolódott. A különböző játékok, foglalkozások és a tábortűz melletti esti programok is erre a témára épültek: a gyerekek játékos formában ismerkedtek meg Kanada tartományaival, élővilágával, lakóival, szokásaival. A cserkészek kaptak egy kanadai útlevelet is, melybe minden egyes teljesített feladat, játék után egy-egy tartomány térképét ragasztották be.

A cserkészek szombati programja a kenutúra és az íjászat körül forgott. Ezen kívül tábori építményeket készítettek a gyerekek, megismerkedtek a fűrész és a balta kezelésével, a csomózás technikájával. A nagyobbak lombsátrat építettek, majd abban is aludtak! A napot közös főzéssel és sötétedésbe nyúló játékokkal zártuk a tábortűz mellett.

A vasárnapi foglalkozásokat forgószínpadszerűen alakították ki a vezetők: kézműves foglalkozás keretében álomfogót készítettek. Volt halászat, nyomkeresés az erdőben, valamint Bannock-sütés, mely gabonából készült lepény.

A tábort számháború zárta, majd a zászlólevonás után mindenki élményekkel teli hagyta el a tábor területét.

Ez úton is köszönjük a szervezői munkát Aday Judith táborvezetőnek, a segédtiszteknek és az őrsvezetőknek. Köszönjük a sok segítséget a lelkes szülőknek, akik meleg étellel és a táborbontásban is támogatták a cserkészcsapatot.