Nyárköszöntés Finnországban 2024

/ dr. Berta Eszter /
dr.berta.eszter képe
A Finnországi Magyarok Egyesülete (FME) hagyományos Nyárköszöntő Pikniket szervezett a Talma Active Parkban. Az esemény számos izgalmas programot kínált a résztvevőknek, beleértve a több emeletes drótkötélpálya park használatát, a mini golfot és a frisbeegolfot is.

 

A pikniken a Magyar Nagykövetség jóvoltából finom gulyásleves került az asztalra, melyet minden résztvevő nagy örömmel fogyasztott. Emellett frissen készült miccset és kürtöskalácsot is lehetett kapni, amelyek igazi ínyencségeknek számítottak a rendezvényen.

Az esemény azonban nem csupán a nyári örömökről szólt. Ez alkalommal búcsút vettünk az FME és a magyar közösség oszlopos tagjaitól, Gálfi Istvántól és nejétől, Gálfi Iréntől, akik 35 év után hazaköltöznek Erdélybe. A búcsú különlegessé tette az eseményt, és mély érzelmekkel töltötte meg a napot.

A búcsúztatás részeként a Finnországi magyar citerakör egy különleges dalcsokorral készült, amelyben a személyes "nótámat" is eljátszottuk, a ”Már ezután” című dalt, mivel számomra, mint ösztöndíjas számára, ez volt az utolsó rendezvény, amelyen részt vettem, így különösen megható volt a pillanat.

A dalcsokorban helyet kapott a Suvivirsi, egy népszerű nyári himnusz Finnországban, valamint a "Haza is kéne már menni" népdal, amely a búcsúzó tagok kedvelt dala. A zenéléshez gyerekek is csatlakoztak hegedűvel és fuvolával, és természetesen a közönség is végig énekelt velünk, ezzel is fokozva az összetartozás érzését.

Az eseményen születésnapokat is ünnepeltünk, így három torta is volt, amelyet a citera előadás után elfogyasztottunk.

Összességében a Nyárköszöntő Piknik nemcsak a nyár örömeit, hanem a közösség erejét és összetartozását is ünnepelte. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett, és külön köszönet a szervezőknek, hogy egy ilyen emlékezetes napot hoztak létre.