A nürnbergi Gyerekcsoport vendége Berg Judit, József Attila-díjas író volt

/ Bodorné Péter Judit /
bodorne.peter.judit képe
Minden magyar családban, ahol gyermek van, szinte biztosan található legalább egy, de inkább több, mesekönyv Berg Judittól. Ez természetesen Nürnbergben is így van. Az írónő a kortárs gyerekirodalom megkerülhetetlen szerzője, tollából Rumini, Maszat, a Cipelő cicák, Lengemesék és rengeteg más történet kápráztatja el a gyermekeket.
Köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat.Beszélgetés a Cipelő cicákkalTekeredik a kígyó... sorbanállás a dedikáláshoz.A Gyerekcsoport délelőtti programja rövid táncházzal zárult.

Több éves szervezés után sikerült megoldani, hogy Berg Judit ellátogasson a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület Gyerekcsoportjához.

Az írónő  egy 4 napos körúton vett részt, ahol először Passauban, Regensburgban, Nürnbergben és végül Frankfurtban volt több helyen programja.

A nürnbergi interaktív író-olvasó találkozó alkalmával jobban megismerhettük őt, a könyveit, és bepillantást nyerhettünk egyes kulisszatitkokba is.

„A világ legmenőbb dolga, ha valakinek életre kelnek a játékállatai, és ráadásul még varázsolni is tudnak! A három apró Cipelő cica, Ciró, Pepe és Lőri éppen ilyen: varázsgyöngyeik segítségével bármilyen varázslatra képesek, amikor a felnőttek nem látják. Így aztán a mindennapi élet megtelik csodával, és néha már a gyerekek gazdái sem tudják, meddig tart a valóság és hol kezdődik a játék.”
 

Ez éppen így történt ezen a programunkon is, szerencsére a Cipelő cicák Judittal ideutaztak Nürnbergbe. Előkerültek szálláshelyükről, így a jelenlévők, a gyerekek és a felnőttek egyaránt átléphettek velük A Varázslatba.

Volt sok nevetés, sokan tátott szájjal figyelték a történéseket. Végül minden és mindenki a helyére került, és következhetett a kötetlen beszélgetés a gyerekek és az írónő között.

Láthatóan kicsik és nagyok is igen jól érezték magukat, mindenki jól szórakozott. 

Az író-olvasó találkozó végén Judit dedikálta a gyerekek magukkal hozott könyveit, illetve az egyesület is készült a részvevők számára, Judit által előre aláírt, könyvjelző-ajándékokkal.

Mindemellett a délelőtt folyamán kézműves asztal várta a gyerekeket, a büfében gyümölcsöt, perecet, teát, kávét lehetett fogyasztani, és végül a családi nap vidám táncházzal zárult.

Erről a délelőttről még sokáig fognak beszélni a nürnbergi magyar gyerekek.