Novemberi készülődés Ottawában

/ Hajzer Sándor /
hajzer.sandor képe
Az Ottawai közösség nagy erőkkel és örömmel teli hangulatban készül a karácsonyi, és betlehemes műsorra.
Bejgli készítés Bejgli készítés

Bejgli készítés, és készülődés a karácsonyi műsorra az Ottawai Magyar Oskolában, és a Betlehemi előadásra 28. számú Kölcsey Ferenc Cserkészcsapatban

2023. novemberében az Ottawai magyar közösség közösen készített bejgliket a cserkész süteményvásárra. Ez a hónap a karácsonyi előadásra való felkészülésről szólt. A Magyar Oskola gyerekei mint minden évben, idén is egy közös karácsonyi műsorral készülnek a szülőknek, amit 2023. december 16-án adnak elő az Ottawai Magyar házban. A műsorban a gyerekek különböző karácsonyi dalokat énekelnek el, verseket, mondókákat adnak elő, mesét játszanak el, hegedű műsorral készülnek, és néptánc bemutatót tartanak. Nagyon színes, sokrétű a műsor amire nagyon nagy erőkkel folyik a felkészülés.

A 28. számú Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat is készül egy Betlehemes műsorral, amit 2023. december 17-én adnak elő a katolikus templomban a mise keretein belül. A betlehemes műsorban több történetet, mesét játszanak el a gyerekek, énekeket énekelnek és verset mondanak el. Nagyon lelkesen, és vidáman készülnek a műsorra. Boldogsággal tölt el, hogy én is részt vehetek ebben a meghitt készülődésben.