Niagara Falls: Új évtized köszöntése az Árpád Házban

Nagyszerű bállal zártuk az évtizedet

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
A karácsonyi ünnepkört a Niagara-félszigeten élő magyarság is szilveszteri bállal zárta, mely egy szép esemény és alkalom arra, hogy összejöjjenek és az elmúlt év élményeit megbeszéljék.
Szilveszteri Lufikapu alatt Miskei plébánossal, Szőke Maggie mentorommal és Miskei Margit nénivelNyitóbeszéd és asztali áldásSzilveszteri asztali dekorációMentorommal, Maggie-vel  munka közben

A 2019-es év legjobb bulijával sikerült zárnunk a mögöttünk lévő évtizedet. Az időjárás is kegyes volt hozzánk és a reggeli havazást követően már szépen kitisztult, mire a vendégek útnak indultak hozzánk.

A programra való előkészületeket már napokkal az esemény előtt megkezdtük az Árpád ház önkénteseivel, ilyenkor sok vidám percet élünk át közösen és sokat nevetünk. A dekoráció megtervezését már novemberben megkezdte Szőke Maggie mentorom és míg ő a Diaszpóra Tanácson vett részt, én már készítettem is az egyik kis dekorációs elemet a bálra. A terem díszítése a legjobb rész a munkafolyamatokban és ezt nagyon élveztük. Ezt december 31-én reggel fejeztük be a lufikapu-díszítéssel, ekkor már nagyon jól éreztük magunkat és elkapott bennünket is az ünnepi hangulat. Büszkék voltunk a szép kapura és amikor éjfélt követően a gyermekek izgatottan kipukkanthatták az összes lufit, nagy öröm volt számunkra látni a boldogságukat.

A konyhai önkéntesek Szőke Gitta néni vezetésével finom előételeket és csodás menüsort varázsoltak az asztalra, ami a következőkből állt: húsleves, sült kacsacomb, párizsi burgonya, párolt vöröskáposzta, rántott kacsamáj majonézes mártással, bakonyi sertésszelet rizzsel és Gundel palacsinta mindezek megkoronázásául. Az éjféli büféhez debreceni kolbász, lencsefőzelék és francia saláta készült.

Az este folyamán magam vezettem le a konferálást, tombolahúzást és felhívtam a figyelmet a 2020-ra tervezett programjainkra is. Miskei plébános úr asztali áldását követően megkezdődött a finom ételek elfogyasztása. A 220 fős vendégsereg a vacsorát követően 3 óráig táncolt, a zenét Zónai Attila és zenekara szolgáltatta.

Összegezve: igazán méltóképpen búcsúztattuk el a 2019-es évet, a Niagara-félszigeten élő magyarság pedig szépen prezentálta, hogy az összetartozás évének első pillanataiban is képes vidáman, szeretetben ünnepelni együtt a szépséges Árpád Házban.