Müncheni és rosenheimi magyarok keresztútja Bajorországban

/ Taczman Andrea /
taczman.andrea képe
A nagyböjti készület jegyében immáron kilencedik alkalommal végeztek közös keresztutat a müncheni és rosenheimi magyar katolikus közösségek tagjai április 6-án szombaton.
Müncheni és rosenheimi magyar katolikusok a keresztútonMüncheni és rosenheimi magyar katolikusok a keresztútonMüncheni és rosenheimi magyar katolikusok a keresztútonSchwarzlacki kegytemplom, ahová mi is betértünk a  keresztút után

Rosenheim München vonzáskörzetében fekvő alpesi városka, melynek lelkes és összetartó magyar katolikus lakói kezdeményezték a bajorországi Brannenburgtól egészen Schwarzlackig vezető magyar keresztúti áhítatot. A rosenheimi közösség a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség fíliája, így a keresztútba idén is bekapcsolódtak a müncheni magyar katolikus testvérek is.

A közös út Brannenburgból indult, melynek során tizennégy állomásnál álltunk meg és elmélkedtünk Krisztus Urunk szenvedéstörténetének momentumairól. A keresztutat Merka János, a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség plébánosa vezette. A tizennegyedik állomást követően utunk a schwarzlacki későbarokk templomocskához vezetett, ami egyben zarándokhely is, hiszen évszázadok óta kérik itt a Segítő Szűz Mária közbenjárását.  

A keresztúti ájtatosság elvégzését követően mi is megpihentünk a kegytemplomban és régi szép magyar Mária-énekekkel zártuk a közös imádságot. A lelki töltekezést szeretetvendégség és jó hangulatú testvéri együttlét követte, melynek során már szóba került a jövő évi tizedik brannenburgi magyar keresztút programja is.

Fotók: Erli Ferenc