Müncheni adventi koszorú

Meggyulladt az első gyertya

/ Taczman Andrea /
taczman.andrea képe
Az új egyházi év kezdetén a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség több programmal is készült, hogy a hívek lelkileg feltöltődve induljanak el a várakozás útján. Az idei advent közös rózsafüzér imádsággal és ünnepélyes gyertyagyújtással vette kezdetét.
Merka János plébános atya Advent 1. vasárnapjánA Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség Advent 1. vasárnapjánKajtor Domonkos jezsuita szerzetes előadást tart a Müncheni MissziónAz adventi ifjúsági lelkinap résztvevői

Advent első vasárnapján szép számmal gyűltek egybe a Münchenben és környékén élő magyar katolikusok a münchen-haidhauseni Szent Erzsébet templomban, hogy együtt kezdhessék a karácsonyra való négyhetes készületet. A délelőtti szentmisét megelőzően az egyházközség csoportjaiért és dolgozóiért ajánlották fel a rózsafüzér imádságot. A szentmise kezdetén várakozással kapcsolatos gondolatokat hallhattunk a ministránsoktól, majd Merka János plébános atya meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.

A prédikációt Kajtor Domonkos jezsuita szerzetes tartotta. Jézus és a gazdag ifjú párbeszédén keresztül világította meg a lelki élet négy lépcsőfokát: 1. parancsok és törvények megtartása, 2. Jézus megismerése és követése, 3. csend, 4. lét. A szentmisét adventi lelkinap követte, ahol a Münchenben élő szerzetes a lelki élet egyes szakaszaihoz kapcsolódó imamódokat is bemutatta.

Kajtor Domonkos nem először tartott lelkinapot a Müncheni Magyar Katolikus Misszión. Krisztus Király vasárnapját megelőző szombaton ugyanis interaktív előadások keretében segített a fiatal felnőtteknek elmélyülni az imaélet rejtelmeiben és megismerni a belső szabadságig vezető utat. Ennek egyik állomása a szentségimádás, melyre jó alkalom volt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületei alkalmából rendezett világméretű szentségimádás, melybe mi is bekapcsolódtunk, ezzel is erőt merítve a Krisztus születésére való várakozás időszakához.

A Müncheni Magyar Katolikus Misszió közösségét Merka János plébános atya a következő adventi vasárnapokon is ünnepélyes gyertyagyújtásra hívja és várja. December 16-án délután pedig betlehemi műsor fogadja az ide látogatókat. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!