Mozgalmas szeptember San Diegóban

/ Jakab Rita /
jakab.rita képe
A San Diegói Magyar Házban a nyári szünet után, szeptemberben újra beindult az élet.
PiknikTársasjáték KlubSzabaduló szoba - Varázsló IskolaFitnesz Klub

Megvolt az első cserkész tábortüzünk az évnyitó után, az első cserkészfoglalkozásunk, a gyermek iskola megtartotta első óráját a korosztályok szerint bontott nyolc csoportjában. Útnak indult az új Ifjúsági Klub is, ahol a kamaszodó gyerekek magyar fejlesztésű szabadulószobákat próbálhattak ki, a fiúk bombát hatástalanítottak a rendőrkapitányság tetején, a lányok a Jövendőmondók Elvarázsolt Iskolájának felvételi tesztjét oldották meg.

A szeptember nem csak a gyerekekről szólt, elindult a kezdő és haladó magyar nyelvtanfolyam is, ahol az elszánt amerikai felnőttek ismerkedhetnek meg a magyar nyelv szépségeivel.

És a szeptember nem csak a tanulásról, oktatásról szólt, hanem a szórakozásról is. A Török Testvérek koncertje után egy héttel a Társasjáték Klub a magyar Inspire kártyajátékot próbálta ki, megtartottuk éves piknikünket az Anza Cove öbölnél, ahol a lekváros és csokis palacsinta, kolbászos szendvics mellett természetesen a jó hangulat, vidám beszélgetések, focimeccs és a cserkészek által biztosított népi játékok sem maradhattak el.

A már említett Társasjáték Klub mellett a többi klubunk is újraéledt, a Hölgyek és Urak Klubjában a békebeli Budapestről néztünk meg egy filmet, a Fitnesz Klubban intenzív kardio- és erősítő gyakorlatokat végeztünk. Ahogy az egyik tag fogalmazott, mivel San Diegóban mindig jó idő van, a “beach body” időszak nem csak a nyárra korlátozódik, hanem egész évre. Muszáj jó formában lennünk végig.

Október beköszöntével a Gyermek Nyelvművelő Klub és Kiránduló Klub is elkezdődik. További képekkel és beszámolóval hamarosan jelentkezem.