A Mikulás már Svédországban jár

Malmöből indult és Uppsalában ér véget a Télapó turnéja

/ Sebestyén Marianna /
sebestyen.marianna képe
A Svédországban élő magyar gyerekek ugyanolyan izgatottan várják a nagyszakállút, mint az anyaországi lurkók. A magyar klubok, szervezetek ezért különös figyelmet szentelnek ennek az eseménynek. Ünnepi műsort szerveznek, melynek legfontosabb része az ajándékok átadása, természetesen közvetlenül a Mikulás kezéből.
Malmöi közönségA közönség feszülten figyel Lundban.Családias hangulat HelsingborgbanMikulás

A hagyományokhoz híven, az idén is magyarországi társulatot hívtak e nemes misszióra. Ezúttal a Pesti Kisszínház művészei, Lassán Evelyn, Tóth Szilvia Lilla és Dóra Ádám szórakoztatták a közönséget. A turné az ország déli részéről, Skåne megyéből, Malmöből indult és a tőle mintegy hétszáz kilométerre fekvő Uppsalában ér majd véget, összesen tizenegy várost érintve.

Nem csupán a kicsik, de a felnőttek is feszült figyelemmel és áhitattal követték a Mikulás okosórája című színházat. Még azok a csemeték is mozdulatlanul drukkoltak a rőtszakállú manóinak, akik alapvetően mozgékonyabbak az átlagnál. A könnyed, kellemes előadás sikere nem maradt el, hatalmas tapsot kaptak a művészek. Ám az igazi boldogság csak akkor vette kezdetét, amikor a Mikulás név szerint szólította és ajándékozta meg a csillogó szemű gyerekeket.