Mikulás Isztambulban

Ember, ember, december...

/ Sert Zsuzsanna /
sert.zsuzsanna képe
2018. december 8-án ezzel a kis dallal köszöntötték az Isztambulba érkező Mikulást az itt élő magyar gyerekek.
Mikulás IsztambulbanMikulás IsztambulbanMikulás IsztambulbanMikulás Isztambulban

A Mikulás igen messziről érkezett, nagyon fáradt volt, így a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa mellett, egy fotelban pihent meg. Ahhoz, hogy erőre kapjon, gyerekek (szüleik segítségével) egy kis műsorral örvendeztették meg, téli verseket és dalokat együtt énekelték kicsik és nagyok. A gyerekek ezután izgatottan telepedtek a Mikulás köré, a bátrabbak közelebb, a félénkebbek kicsit távolabb húzódtak, de ugyanazzal a várakozással teli csillogással a szemükben figyelték az ősz szakállút. A gyerekek többsége nem csak az ajándékát várta, hanem azt is, hogy az otthon készített kis meglepetéseiket átadhassák köszönetképpen. A közös fotó után azonban a Mikulásnak tovább kellett utaznia, hogy a diaszpórákban élő minden magyar kisgyermekhez eljuthasson.

A programot az Isztambuli Magyar Főkonzulátus és az Isztambuli Magyar Intézet szervezte, melynek keretében a helyszínről, ételről és italról gondoskodtak, valamint a mikuláscsomag tartalmát is segítettek beszerezni.

A programot színesítette az idén először megrendezett kézművesvásár, ahova négy isztambuli kézműves kereskedő mellett egy francia eladó is elhozta portékáját. Volt ott organikus méz, abból készült mézeskalács, csoki csodák, csillogó ékszerek, no meg a gyerekek kedvence, a horgolt, és ellenállhatatlan állat- és figurasereglet is.